Summa sidvisningar

söndag 4 december 2011

Frasiga choklad- och jordnötsbollar



Mmm, dom här blev goda, om än inte så snygga! Gillar du kombinationen av choklad och jordnötter så är de här bollarna en dröm! Grundreceptet kommer från årets julnummer av Allt om mat, men som vanligt när jag ser ett nytt recept känner jag behov av att ändra det så det blir lite mer i min smak. Det är ingen budgetvariant av godis, men det är sällan hemmagjorda sötsaker. Är man ingen fantast av marshmallows så går de utmärkt att hoppa över.




7 dl cornflakes, lätt krossade
1 dl riven kokos
1 ½ tsk vaniljsocker
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 burk jordnötssmör med crunch (330 g)
150 g mörk choklad
50 g salta jordnötter
40 g mini-marshmallows

100 g mjölkchoklad

  1. Sätt ut små pappersformar (större än knäckformar) på en bricka, ca 50 styck.
  2. Krossa cornflakes lätt med handen och blanda med kokos, vaniljsocker och jordnötter.
  3. Koka upp sirap och socker och låt koka ett par minuter.
  4. Ta kastrullen från plattan och rör ner jordnötssmöret. Rör tills det är jämt.
  5. Bryt ner chokladen och rör om tills allt smält.
  6. Häll smeten i bunken och blanda om. Lägg i mini-marshmallows och blanda.
  7. Forma bollar med händerna och lägg i formarna. (Eller på ett bakplåtspapper)
  8. Smält mjölkchokladen och lägg på en klick på varje boll med tesked.

Förvara i en tät burk i kylskåp..


3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ju inte bli annat än sugen på dessa.........heter burken just jordnötssmör med crunch som man ska använda? Skulle man kunna utesluta mjölkchokladen på toppen? Kram Helene

Carina sa...

Ja, burken heter så (eller liknande) och jag tänkte tanken att hoppa över chokladen på toppen för man känner ändå inte smaken av den, alternativt ha mörk choklad. Så hoppa över du!
Kram

Carina sa...

Tack Nellie! Ska kika in på din blogg!
Kram
Carina

Skicka en kommentar