
4 ½
dl vetemjöl
1
dl strösocker
Hacka samman alla ingredienser eller kör i matberedare tills det blir smuligt. Krama ihop till en deg.
Färga strösocker genom att hälla socker och färg i en plastpåse stäng påsen och ”krama” sockret tills färgen är helt utblandad. Gör färgen lite mörkare än den nyans du vill ha på kakan, lättast är det med geléfärg men vanlig hushållsfärg funkar också.
Krama ihop/rulla degen till två rullar och rulla i det färgade sockret.
Skär rullarna i skivor och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, kakorna ska inte få så mycket färg. Låt svalna på galler.
Kakorna håller några veckor i rumstemperatur i tät burk, men vill du att de ska hålla längre rekommenderas kylskåpet eller frysen.
http://sotasaker.com/manadens-sotsak-semester/
2 kommentarer:
Hejsan! Har länge tänkt att baka just Brysselkex och jag tackar och bockar för socker/färg tipset, det ska jag verkligen använda mig av. Ha en fin sommarkväll Karin
Hej Karin!
En fin sommarkväll till dig med!
Skicka en kommentar