1 ¼ dl strösocker
½ tsk salt
1 äggula
4 dl vetemjöl
225 g mörk
choklad med 70% kakaohalt, hackad
150 g ljust muscovadosocker
165 g grädde1 tsk flingsalt, krossad
Körsbär utan kärnor
1.
Rör
ihop smör, socker och salt så det blir fluffigt
2.
Tillsätt
äggulan
3.
Sikta
ner mjölet i bunken och rör om tills det är väl blandat
4.
Rulla
bollar, ca 10 g per styck, och tryck ut tunnt i små aluminiumformar
5.
Låt
vila i kylskåp i 30 minuter
6.
Grädda
tills degen är ljust brun och låt svalna helt. Om gropen i mitten ”försvunnit”
under gräddningen kan man trycka ner undersidan på ett teskedsmått i kakan,
direkt när kakorna kommer ut ur ugnen
7.
Ta
bort kärnorna ur de färska eller frysta, tinade körsbären
8.
Ställ
en skål över vattenbad och häll i choklad, socker, grädde och salt. Låt
chokladen smälta och rör om till det blir en jämn smet/ganach
9.
Häll
ganachen i kakans fördjupning och lägg på körsbären. Tryck ner bären lite.
Används färska bär och du lämnar kvisten kvar så behöver bären inte kärnas ur
10.
Låt
stå svalt i minst 1 timme innan servering.
1 kommentar:
Tjoho... äntligen !! Välkommen tillbaka, ser mumsigt ut ! <3
Kramkram P
Skicka en kommentar