Så lätta
och snabba att baka och så ljuvligt goda! Kakan är spröd i kanterna och härligt
mintigt seg i mitten.
150 smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 ½ dl ekologiskt rörsocker
3 msk kakao
3 msk ljus sirap
½ tsk äkta vaniljpulver (eller 1 ½
tsk vaniljsocker)
1 ½ tsk bakpulver
12 After eightplattor
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Tillsätt sirap och smöret skuret i små bitar.
3. Blanda snabbt ihop till en deg, för hand eller i matberedare.
4. Rulla två längder och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
5. Dela mintplattorna i tre delar.
6. Tryck ner mintplattorna två och två i mitten av längderna.
7. Tryck med en gaffel längs med längderna.
8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna en aning innan
du skär i sneda bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar