Oliver med kärnor i tycker jag är godast och det är värt det extra besväret att kärna ur dom, men vill man underlätta för sig går det förstås bra att utgå från kärnfria oliver.
3 ½ dl
vetemjöl
½ tsk
salt
3 dl riven
ost
2 msk
vatten
1
ägg
sesamfrön
(blanda i några svarta om du vill.
- Blanda smör, mjöl och salt, för hand eller i matberedaren med knivar
- Tillsätt riven ost och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kör inte länge i maskin
- Låt degen vila i kylskåp, insvept i plast 30 minuter eller längre
- Dela degen i fem bitar och rulla varje bit till en längd som du delar i ca 10 bitar
- Sätt ugnen på 200°
- Platta till en liten degbit i handen, lägg i en oliv och rulla till en boll
- Pensla bollarna med uppvispat ägg med en liten, liten nypa salt i och rulla i sesamfrön
- Grädda högt upp i ugnen i 15 minuter
Hitta andra tips på fredagsmys på bloggen: http://sotasaker.com/
2 kommentarer:
Mamsen tog precis receptet till dessa så nu hoppas vi på ett smakfullt resultat!
Hur gick det LINNPLINN? Blev de bakade och blev de i så fall goda? :)
Skicka en kommentar