Den här pajen är mycket enkel och snabb att göra och samtidigt så fantastiskt god! Saftig och frisk som den är, passar den lika bra till kaffet som efter en kryddstark middag. Det går bra att anpassa mängden ananas till hur stora burkar du hittar, det vill säga både större och mindre mängd fungerar. Njut!
Pajskal
•
150 g smör
•
3/4 dl strösocker
•
3 dl vetemjöl
•
1 tsk bakpulver
Fyllning
•
1 ägg
•
2 dl crème fraiche (går bra med lätt
crème fraiche)
•
1 dl socker
•
1 krm vaniljpulver (eller 1 tsk
vaniljsocker)
•
ca 400- 500 g krossad ananas. Två små
burkar eller en stor
Till servering
•
lättvispad grädde
1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Lägg ananasen i en sil så vätskan
rinner av.
3
Blanda samman smör, socker, vetemjöl
och bakpulver till en deg i matberedare eller för hand. Tryck ut i en pajform,
ca 24 cm i diameter och låt degen gå upp en liten bit på kanterna. Formen
behöver inte smöras.
4
Rör ihop ägg, crème fraiche, socker
och vanilj. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
5
Häll fyllningen i pajformen. Grädda
i mitten av ugnen i ca 40 minuter, tills fyllningen har stannat i mitten.
Till servering: Servera pajen
något avsvalnad med lättvispad grädde. Håller sig länge i kylskåp och fungerar bra att servera kall direkt från kylskåpet.
Pajen går bra att frysa och sedan är det bäst att tina den långsamt i kylskåp och gärna värma lite lätt i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar