Summa sidvisningar

onsdag 7 februari 2018

Saftig chokladtårta

Den här tårtan är även toppad med ganache som fått rinna ner för sidorna.
Hacka 100 g choklad lägg i en bunke. Häll 1 dl het vispgrädde över. Rör om
och låt svalna till lagom konsistens innan du brer den över tårtan.



En riktigt maffig och chokladstinn tårta med samma fyllning i alla lager, vilket gör den enkel att tillverka. Tårtbotten innehåller majonnäs och det gör den extra saftig men det går inte att känna smaken av majonnäs om man använder sig av märket Hellmans, som har en neutral smak.




Chokladbotten
3 stora ägg
4 dl strösocker
2,5 dl Hellmans majonnäs (mild neutral majonnäs)
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
3 dl kallt kaffe

Frosting
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
100 g smör
0,5 dl ljus sirap
6 dl creme fraiche 34%

1.    Sätt ugnen på 175 grader.
2.   Täck en 24 cm springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna.
3.   Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
4.   Tillsätt majonnäs.
5.   Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan bunke.
6.   Sikta ner de torra ingredienserna omväxlande med kaffet i den första bunken och rör om tills allt är väl blandat.
7.   Häll i bakformen och grädda i ca 45-50 minuter. Känn med en tandpetare, att den är ren och ingen smet fastnar på den. Låt svalna.
8.   När kakan svalnat, dela den i tre delar.
9.   Smält choklad och smör över ett vattenbad. Ta från värmen och låt svalna.
10.   Tillsätt sirap.
11. Blanda i lite creme fraiche i taget. Rör om till en slät fyllning/frosting.
12. Lägg nedersta botten på ett tårtfat och bred över ett lager med fyllningen.
13. Upprepa med resterande bottnar. Täck tårtan med frostingen och garnera med till exempel vispad grädde och bär.
14. Ställ i kylen till servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar