Summa sidvisningar

torsdag 11 augusti 2011

Vaniljsocker

Det är gott med eget vaniljsocker och man kan använda det till allt möjligt, men eftersom man mixar hela vaniljstången och sockret blir lite brunt, så passar det inte till allt. Jag använder det framför allt i fyllningen till mina bullar. Sockret kan klumpa sig lite då det blir aningens fuktigt av vaniljstången, men det brukar inte vara några problem om man bara skakar om burken ordentligt innan man öppnar den. Här är två förslag på hur man kan göra sitt eget vaniljsocker.

Häll strösocker i en tät burk och lägg i vaniljstänger, som du sköljt av, efter hand som du använt dom. När det har blivit ett antal använda vaniljstänger i sockret, kör du allt i matberedaren med knivarna. Du mal alltså ner hela vaniljstängerna. Vaniljsockret blir olika kraftigt olika gånger, så glöm inte att smaka på det så du vet hur du ska dosera.

Vill du inte vänta flera veckor kan du istället mixa en hel (oanvänd) vaniljstång med ca 3 dl strösocker. Kör med knivarna i matberedaren. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar