Det knackade på dörren precis när jag skulle ta ut plåten ur ugen, så kakorna fick lite väl mycket färg, de blir saftigare om de är inne lite kortare tid. |
Ca. 20 stycken
Mördeg:
100 smör
3/4 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
2 ägg
2 dl socker
1 msk smält smör
125 g kokos
ca 3/4 dl hallonsylt eller annan sylt
1. Blanda ingredienserna till mördegen och klä små formar eller en pajform med den. Jag brukar rulla degen till en längd och skära upp i 20 bitar som jag gör bollar av och sen trycker ut i formen.
Mördeg:
100 smör
3/4 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
2 ägg
2 dl socker
1 msk smält smör
125 g kokos
ca 3/4 dl hallonsylt eller annan sylt
1. Blanda ingredienserna till mördegen och klä små formar eller en pajform med den. Jag brukar rulla degen till en längd och skära upp i 20 bitar som jag gör bollar av och sen trycker ut i formen.
2. Lägg en liten klick sylt i varje form.
3. Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela i formarna, men inte ända upp till kanten då fyllningen pöser upp i ugnen.
4. Grädda kakorna i 200° i ca 15 minuter till fyllningen stannat.
Låt svalna lite innan de stjälps upp. Jag som använder engångsformar låter dom sitta kvar på. Pudra florsocker över vid servering om du vill.
Låt svalna lite innan de stjälps upp. Jag som använder engångsformar låter dom sitta kvar på. Pudra florsocker över vid servering om du vill.
1 kommentar:
mums!
Skicka en kommentar