Det här recetet blev till förra hösten när vi hade många mogna päron hemma som ingen ville äta. Efter lite funderande över vad som kan passa till päron kom jag på att jag ville testa med mjölkchoklad. Generellt tycker jag att mörk choklad är godast i kakor och efterrätter men ibland finns det undantag, och det här är ett sådant. Nu har jag inte testat med mörk choklad, så vem vet, det kanske är ännu godare! Mandel är en av mina favoriter i bakverk och finns med denna gång av den enkla anledningen att jag hade fyra öppnade paket med flagad mandel hemma. Ibland är det en sådan tillfällighet som gör ett riktigt bra recept! Jag tycker verkligen om denna paj och serverar den gärna ljummen med en klick vaniljgrädde. Använd dig av väl mogna päron.
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
100 g mjölkchoklad, grovhackad
50 g flagad mandel
1. Smörj en pajform och sätt ugnen på 225°
2. Lägg vetemjöl, socker och smör i en skål
och finfördela med en gaffel eller med händerna
3. Tillsätt chokladen och blanda
4. Skala, kärna ur och klyfta päronen
5. Lägg päronklyftorna i pajformen och
fördela smuldegen över samt strö över mandeln
6. Grädda tills pajen fått fin, ljusbrun
färg. Ca. 20-25 minuter.
7. Servera pajen något avsvalnad tillsammans
med lättvispad grädde, gärna med en gnutta socker och vanilj i.
7 kommentarer:
Åhh perfekt ! Nu vet jag vad jag ska göra med alla våra päron i trädgården ! Tack och hoppas du hade en bra dag igår trots skallebank ♥
/ Kram P
Tack P, det blev bra till slut, med hjälp av E!
Kram
Alltid lika frestande! :) kanske Mats kan baka till mig och J.. ;)
Klart han kan Emma! :)
Gott:)
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Hej...bakade chokladkakorna med cocosöverdraget...
Kanongoda!!! Kram BD
Mm, de är goda B!
Kram
Skicka en kommentar