
100 g marshmallows, stora eller små
2 dl strösocker
2 dl grädde
100 g smör
200 g ljus choklad (jag använde Marabou)
100 g mörk choklad
1.5 dl jordnötter
1.5 dl mini-marshmallows (eller stora klippta i bitar)
1 msk glykos (kan uteslutas)
- Blanda socker, grädde, smör och 100 g marshmallows i en kastrull. Om du använder stora marshmallows är det bra att klippa dem i små bitar först.
- Fodra en form med bakplåtspapper eller olja formen lätt. Läs texten ovan gällande storlek på formen.
- Värm tills allt smält. Koka på svag värme i 10 minuter under ständig omrörning. Skrapa inte ner smet från kastrullens kanter då det kan medföra att smeten sockrar sig.
- Ta kastrullen från plattan och rör i chokladen, bruten i bitar. Rör kraftigt tills massan svalnar något.
- Rör i nötter och mini-marshmallows och häll snabbt upp i formen.
- När fudgen svalnat något täcks den över med plastfolie och ställs i kylskåp. Om du använder den mindre formen tar det nästan ett dygn innan den har stelnat och kan skäras upp. Men provsmaka kan man göra innan! Lättast är att skära upp med en kniv som har spolats med hett vatten och sen torkats torr.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar