Summa sidvisningar

söndag 7 oktober 2012

Chokladkaka med kokostäcke


Det här är en riktig godiskaka som är svår att sluta äta, och nästan omöjlig att bara ta en bit av. Kakan är seg och kokosen härligt knäckig. Dessutom är den lättbakad och snabb att göra. Kakan håller sig länge i kylskåp, men då den lätt hamnar i min mage så brukar jag frysa in den.



Chokladkaka
4 ägg
5 dl strösocker
190 g smält smör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk salt
3 dl vetemjöl

Kokostäcke
60 g smör, smält
200 g kokos
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl grädde

1.       Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en långpanna

2.       Rör ihop alla kakingredienser till en jämn smet och bred ut i långpannan, grädda mitt i ugnen i 15 minuter

3.       Under tiden kakan är i ugnen rör du ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och låter den sjuda i 5 minuter

4.       Efter att kakan har gräddats i 15 minuter brer du ut glasyren på kakan och gräddar i ytterligare 10 minuter

5.       Låt kallna och skär i bitar.

Förvara i kylskåp eller frys.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, vilken bakexplosion ! Härligt att se dig här igen ! Kramkram ♥ Petra

Veronica sa...

Åh dessa kakor är ju så otroligt goda! Måste baka dom snart igen :)

Anonym sa...

Ser jättegoda ut! Ska man vispa äggen och sockret innan eller ska allt bara blandas ihop?
MVH jenny

Skicka en kommentar