Summa sidvisningar

tisdag 14 oktober 2014

Ljuvliga mintchokladsnitt

Så lätta och snabba att baka och så ljuvligt goda! Kakan är spröd i kanterna och härligt mintigt seg i mitten.





150 smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 ½ dl ekologiskt rörsocker
3 msk kakao
3 msk ljus sirap
½ tsk äkta vaniljpulver (eller 1 ½ tsk vaniljsocker)
1 ½ tsk bakpulver

12 After eightplattor

1.    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sätt ugnen på 175 grader.

2.    Tillsätt sirap och smöret skuret i små bitar.

3.    Blanda snabbt ihop till en deg, för hand eller i matberedare.

4.    Rulla två längder och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.

5.    Dela mintplattorna i tre delar.

6.    Tryck ner mintplattorna två och två i mitten av längderna.

7.    Tryck med en gaffel längs med längderna.


8.    Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna en aning innan du skär i sneda bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar