Summa sidvisningar

onsdag 13 februari 2013

Rullrån


Det här receptet är inte för alla tyvärr, då det krävs att man har ett rånjärn. Själv fick jag ett elektriskt rånjärn i present för några år sedan och testade då ett antal olika recept på rån och det var det enklaste receptet som blev godast! För det mesta så rullar jag bara rånen till rullar men det går också bra att göra till exempel efterrättsskålar genom att lägga de varma rånen på ett uppochnervänt glas och pressa ner en stund tills rånet stelnat. Ibland har jag gjort extra stora rullar och spritsat in tryffel i mitten eller doppat ena änden i mörk choklad men kakan är så god i sig att det räcker att äta den som den är. Kakan stelnar fort så det gäller att vara snabb när man ska rulla ihop den. På Apoteket har jag köpt bomullsvantar som jag har på mig när jag rullar kakorna då jag annars bränner mig om fingrarna och jag brukar rulla kakan runt en ätpinne för att den ska bli lagom stor. Receptet ger ungefär 20 rån.


100 g smör

1 ½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 dl kallt vatten

 Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Grädda och rulla.
 
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh dessa är nog bland de godaste kakor jag har smakat. Så frasiga och knapriga ! Jag som älskar knapriga kakor :-)
Kram kram / P

Carina sa...

Ja visst är de goda P! Ibland blir det enklaste också det godaste!
Kram

matsenses sa...

Elektriska Rånjärn han du köpa i handeln för runt 350 kronor.

Skicka en kommentar