
3 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 stor rabarberstjälk
1 dl små jordgubbar, eller stora halverade
½ tsk kardemummakärnor, nystötta
25 g smör
½ dl strösocker
1. Sätt ugnen på 200°C och smörj en form
2. Skala och dela rabarbern i små bitar
3. Smält 25 g smör i en stekpanna, häll i ½ dl strösocker, nystött kardemumma och rabarberbitarna
4. Stek tills rabarbern mjuknar något. Häll i jordgubbarna, rör runt och stäng av spisvärmen
5. Smält 150 g smör
6. Rör 3 ägg och 3 dl strösocker poröst och tillsätt sedan det smälta smöret
7. Tillsätt mjölet och rör, inte vispa, till en jämn smet
8. Häll smeten i formen och stick ner rabarberbitarna
och jordgubbarna. Häll över smörblandningen från stekpannan och gör små hål i smeten så smöret rinner ner
9. Grädda långt ner i ugnen i cirka 15 minuter. Prova om kakan är färdig med en sticka, som ska bli torr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar