
Lakritspulvret hittar du på bakhyllan i välsorterade livsmedelsaffärer.

4 äggvitor
3 dl socker
1 msk lakritspulver
Svart geléfärg
- Sätt ugnen på 125° (Varmluft 125°).
- Häll några centimeter vatten i en kastrull och sätt en skål ovanpå, helst med rund botten.
- Låt vattnet sjuda och blanda socker och äggvita i skålen. Vispa tills marängen blir fast och en marängtopp håller formen när du drar upp vispen.
- Blanda i lakritspulver och ev. svart färg. Vispa till det är väl blandad. Ta skålen från kastrullen.
- Lägg en liten klick smet längst ner i en sprits och häll lakritssås längs med ena sidan av spritspåsens insida.
- Spritsa ut maränger på plåtar. Har du ingen sprits blandar du sås lite lätt i skålen och klickar sedan ut på plåt med hjälp av två skedar.
- Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen någon eller några timmar, beroende på om du vill ha helt torra maränger eller en seg kärna.
Förvara i en tät burk i rumstemperatur.
1 kommentar:
Mums vad gott =)
Skicka en kommentar