![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEVEos0wjhse1xPD_DB6sy_NkhxwCAjy5U3l1lvM7hrAdBoEB6ZbOoN4ycWtV_mACK06_mTMf66fu52LTeGT7iGoIwXLYo9vjlWsffR1jYwxxA9dEjIecNhLP9LBmWDKXpTSSsJl9-KkuD/s1600/20130907_142357.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV5dZpl29Dvo1DML1id9OM4-ZBl6EIJvG_4yp-m0s6VsgPRhY8sZtM1MIbpOrtE7SWNLA9djlpWyVR1MD4c87XCS7aub-CIjPCB-DqQYSUdw_074oP9-85Ptn6pfMGVUojMXCwGtudcaTf/s1600/20130907_142017.jpg)
När du gjort degen delar du den i bitar och färgar, helst med pastafärg. Dela varje färg i 2-3 bitar.
Fodra en liten plastburk med plastfolie, så plasten går upp över kanten.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPiJDjTbfdyH19IJktUaaXZVUmBBim7Pu5JoYZmDzGAGSncyf4ut_1n5rrsQEhWt5sZ4BecyynbzZSMnGBcitAWj7bL9RktylCa2wCYfK2OINnXmyoAozUR0aucNgHeK887-m-YFhsf6m4/s1600/20130907_102418.jpg)
Vill du inte vänta till nästa dag kan du istället lägga degen i frysen, men då är det viktigt att passa så degen inte blir för hård då det gör att degen spricker när den skärs upp.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr3p9BXtLpqluh8tXF6pn3QRpc6yXfciQ8e7qi47TzFrx2jjhygYoOKaQi9YgySCJ8E6y7GfjXfese4NC5V-9E4zdlzbIzRa45dom_ZijHcVguIH2LBHb7sD2YnA3aRbuOX7l3EGwifzi8/s1600/20130907_112701.jpg)
Degkanterna som blev över rullade jag till bollar och plattade till så blev det små marmorerade kakor.
Recept nedan, lycka till!
9 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbkEKycOLIuu_2KnDpph6peuZBmPbfyylOHWNEo5UDkCHizRSR_JuDVj0cVBkJtztu_0qnBS7OVtRVX8_N5qcX4Q6rG4ijungw43EsmA3f2Q8rvaM-h6DQNcizfYfc5gw5MRIAc0JtYjCI/s1600/20130907_142300.jpg)
Sätt ugnen på 175°C och lägg bakplåtspapper på plåtar.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, kakorna ska inte få så mycket färg. Låt svalna på galler.
Kakorna håller några veckor i rumstemperatur i tät burk, men vill du att de ska hålla längre rekommenderas kylskåp eller frys.
Kakorna håller några veckor i rumstemperatur i tät burk, men vill du att de ska hålla längre rekommenderas kylskåp eller frys.
4 kommentarer:
Åhhhh så läckert det ser ut ! Så roligt att du är tillbaka !!
Ha en underbar helg !
Stor kram / P ♥
Tack detsamma P!
Kram
Sååå häftigt Carina! Det här ska jag göra! Skulle vara kul att ses - kanske jag och baktokigt barn hälsar på…vi tar med mjöl, socker, ägg…mmm!:-) Kram, Margareta
Ni är välkomna Margareta, kanske i höst! Kram
Skicka en kommentar