Summa sidvisningar

onsdag 27 november 2013

Hallonkola




En riktigt frisk och syrlig hallonsmak är det på den här kolan. Kokosfettet gör att kolan får en konsistens som är mjuk och tuggbar, även när kolan är kall. Önskar du en mildare
hallonsmak kan du minska mängden hallonpuré och istället öka med samma mängd grädde.




 
165 g Hallonpuré
165 g Strösocker
100 g Grädde
 
1 msk Glykos
40 g Ekologisk kokosolja/kokosfett
 

1.       Passera hallonen i en sil, det behövs ungefär 250 g hela hallon.

2.       Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka till 130 grader eller gör ett kulprov. Om fettet kryper ut ur kolan kan du tillsätta lite florsocker, så kryper det in igen.

3.      Häll ut i en liten form täckt med bakplåtspapper och låt kolan stelna, skär upp den i bitar.

4.       Slå in i papper, förvara gärna i kylskåp. Blir ca 30 kolor.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar