Summa sidvisningar

tisdag 26 november 2013

Trillingnöt


Ibland är det enklaste också det godaste! Trillingnöten i Aladdinasken brukar försvinna snabbt, så i år fick det bli en av godissorterna till julens gottebord. Så gott!


200 gram hasselnötter

200-250 gram mjölkchoklad

1 tsk kokosolja eller rapsolja
2 rutor vit choklad
2 rutor mörk choklad

1.       Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr stekpanna eller i ugn tills nötterna har fått en liten aning färg.

2.       När nötterna svalnat något gnuggar du dem mellan händerna eller i en kökshandduk, så skalen lossnar. Släng skalen och lägg nötterna i en skål.

3.       Smält mjölkchokladen i en skål över vattenbad. Häll över lite av den smälta chokladen i skålen med de skalade hasselnötterna. Chokladen ska bara täcka nötterna en aning. Stäng av spisen men låt skålen med choklad stå kvar över det varma vattnet.


Nötter doppade en respektive
 två gånger.

4.       Lägg upp nötterna tre och tre på bakplåtspapper på en bricka med hjälp av två teskedar. För att nötterna ska hålla ihop när de doppas andra gången hällde jag en liten klick choklad i mitten av varje trillingnöt innan brickan åkte in i kylen för att stelna.

5.       Lägg en tesked kokosolja i chokladen och sätt på värmen på spisen igen. Ta ut de stelnade nötterna och doppa dem en gång till. Låt stelna i kylen.

6.       Smält den vita och den mörka chokladen, lättast i varsin plastpåse (i micro eller i varmt vatten) som   du sen använder för att spritsa, genom att klippa ett litet hål i ett av hörnen.

7.       Låt kallna en stund i kylen igen, klart! Förvara i skafferi eller i rumstemperatur. Om de förvaras i kylskåp blir de lätt vita.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Säkerligen lika goda som vackra....vad du är duktig!!!
Kram Britt

Carina sa...

Tack och kram Britt!

Carina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ser underbart gott ut och så otroligt fina ! Ser vi fram emot ;-)
Kram P

Carolina - Tävla om Den perfekta julklappen 2013 sa...

Mums så gott, hur många blir det ungefär av receptet?

Carina sa...

Carolina, ursäkta att jag inte svarat. Jag räknade aldrig hur många det blev men det är en påse med hasselnötter och alla användes, (utom de fula och halva). De ligger nu i en burk på 5 dl och burken är helt full.

Skicka en kommentar