Summa sidvisningar

lördag 14 juni 2014

Saftiga chokladmuffins



Chokladmuffins tycker jag har en tendens att bli lite torra, men det här receptet ger muffins som håller sig saftiga i flera dagar. Det är ett märkligt recept som går emot alla principer jag lärt mig om bakning, men det funkar! Idag hade jag ingen filmjölk hemma utan använde vaniljyoghurt, vilket går lika bra.


4 ¾ dl vetemjöl

4 ¾ dl strösocker


1 krm salt

225 g smör

4 msk kakao

2 1/3 dl kokande vatten

2 ägg

1 ¼ dl filmjölk

1 tsk bikarbonat

½ tsk äkta vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker


1.       Sätt ugnen på 175°C och lägg 24 muffinsformar på muffinsplåt, alt. sätt dubbla muffinsformar på en vanlig plåt.

2.       Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.

3.       Smält smör i en kastrull och tillsätt kakao samt hett vatten. Låt koka i 30 sekunder och ta sedan kastrullen från värmen.

4.       Häll den heta blandningen i mjölbunken och rör om tills det svalnat något.

5.       Vispa upp äggen i en annan bunke samt tillsätt filmjölk, bikarbonat och vanilj.

6.       Blanda väl med övriga ingredienser men vispa inte, och häll sedan upp i muffinsformar.

7.       Baka i 15-18 minuter.

8.      Låt svalna helt på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar