Ibland är det enklaste också det godaste! Trillingnöten i
Aladdinasken brukar försvinna snabbt, så i år fick det bli en av godissorterna
till julens gottebord. Så gott!
200 gram hasselnötter
200-250 gram mjölkchoklad
1 tsk kokosolja eller rapsolja
2 rutor vit choklad
2 rutor mörk choklad
1. Rosta
hasselnötterna på medelvärme i en torr stekpanna eller i ugn tills nötterna har
fått en liten aning färg.
2. När
nötterna svalnat något gnuggar du dem mellan händerna eller i en kökshandduk,
så skalen lossnar. Släng skalen och lägg nötterna i en skål.
3. Smält mjölkchokladen i en skål över vattenbad. Häll över lite av den smälta
chokladen i skålen med de skalade hasselnötterna. Chokladen ska bara täcka
nötterna en aning. Stäng av spisen men låt skålen med choklad stå kvar över det
varma vattnet.
Nötter doppade en respektive två gånger. |
4. Lägg
upp nötterna tre och tre på bakplåtspapper på en bricka med hjälp av två
teskedar. För att nötterna ska hålla ihop när de doppas andra gången hällde jag
en liten klick choklad i mitten av varje trillingnöt innan brickan åkte in i
kylen för att stelna.
5. Lägg
en tesked kokosolja i chokladen och sätt på värmen på spisen igen. Ta ut de
stelnade nötterna och doppa dem en gång till. Låt stelna i kylen.
6. Smält
den vita och den mörka chokladen, lättast i varsin plastpåse (i micro eller i
varmt vatten) som du sen använder för att spritsa, genom att klippa ett litet
hål i ett av hörnen.
7. Låt
kallna en stund i kylen igen, klart! Förvara i skafferi eller i rumstemperatur. Om de förvaras i kylskåp blir de lätt vita.
6 kommentarer:
Säkerligen lika goda som vackra....vad du är duktig!!!
Kram Britt
Tack och kram Britt!
Ser underbart gott ut och så otroligt fina ! Ser vi fram emot ;-)
Kram P
Mums så gott, hur många blir det ungefär av receptet?
Carolina, ursäkta att jag inte svarat. Jag räknade aldrig hur många det blev men det är en påse med hasselnötter och alla användes, (utom de fula och halva). De ligger nu i en burk på 5 dl och burken är helt full.
Skicka en kommentar