
250 g smör, rumstempererat
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl farinsocker
2 ägg, rumstempererade
½ tsk äkta vaniljpulver (eller 1 ½ tsk vaniljsocker)
450 g vetemjöl ( ca 7 ½ dl)
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
125 g vit choklad
125 g mörk choklad
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl farinsocker
2 ägg, rumstempererade
½ tsk äkta vaniljpulver (eller 1 ½ tsk vaniljsocker)
450 g vetemjöl ( ca 7 ½ dl)
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
125 g vit choklad
125 g mörk choklad
2. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
4. Rör ner chokladen i mjölblandningen.
5. Blanda ihop allt till en deg. Täck med plast och låt vila i kylskåp, 15-30 minuter.
6. Värm ugnen till 175°C.
7. Rulla bollar och lägg på plåt, platta lite lätt.
8. Grädda i 8-12 minuter. Kakorna ska bara vara lite ljusbruna i kanterna. Provbaka gärna några stycken först då det är olika hur mycket de flyter ut.
9. Låt svalna på plåten i ca 5 minuter innan du flyttar över till galler.

![]() |
För barnens skull gjorde jag några med m&m i, utöver den andra chokladen. |
7 kommentarer:
Så himla gott =)
Marie- ja verkligen! :)
Å vad mycket gott du har på din trevliga blogg, hit kommer jag gärna tillbaka. Karin
Tack Karin, du är så välkommen! Kakorna här ovan är fantastiskt goda!!
Åh! Dessa måste jag testa. Jag älskar kakorna från Subway men har ännu inte hittat något recept som blir så bra som dem.. Måste testa dessa :-D
Angelica! Viktigt att inte baka för länge om man vill ha kakorna mjuka, de ska bara ha lite färg i kanten. Jag hoppas att du gillar kakorna!
Ååååh dessa ska jag testa att baka senare idag! :)
Skicka en kommentar