Summa sidvisningar

torsdag 29 september 2011

Ny tårtbok med Jan Hedh!

http://www.bokus.com/bok/9789113033266/tartor/
Mina bokhyllor svämmar över av kokböcker, både vad gäller matlagning och bakning men allra flest och mest tummade är böckerna om bakning. Jag älskar mina böcker och läser recept som andra läser romaner. Ibland läser jag långsamt och försöker föreställa mig hur nya smakkombinationer kommer att bli. Mest av allt älskar jag Jan Hedhs böcker och eftersom han just gett ut en bok som heter Tårtor så är jag extra glad, då tårtor är roligast att baka! Boken hade jag beställt och fått förra veckan och sedan hade jag turen att träffa Jan på Bokmässan som jag besökte i lördags.

Jag har längtat efter den här boken sen jag fick reda på att den skulle ges ut då jag har fastnat lite i att bara göra moussetårtor efter samma modell, mer eller mindre. Boken har recept både på en hel del tårtor som jag redan gjort men där Jan har förnyat och förfinat recepten, och på helt nya tårtor som jag ska prova på snart. Jag gillar fortfarande moussetårtor och har nu fått nya idéer hur jag kan göra dem annorlunda.

Boken fungerar även som kvällslektyr för mig då det finns så många bra tips och tricks att lära av. Som vanligt så kan recepten ibland te sig lite krångliga och det är inte ovanligt att man behöver några dagar på sig att göra en tårta efter Jans recept. Läser man bara igenom recepten mycket noggrant innan man börjar baka så är de inte så svåra egentligen, om man har lite bakvana, det är bara att det kan ta lite tid att färdigställa tårtorna. Boken innehåller även väldigt fina och inspirerande bilder.

Jag kan varmt rekommendera boken om du vill testa lite nya tårtrecept!


http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113033263

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Favorittårta för mig är princesstårta! Letar efter det ultimata receptet...Hoppas därför till tårtboken! :-)

Ha det gott!

Kram Margareta

Skicka en kommentar