
Kaka
115 g vetemjöl
300 g socker
45 g kakao
6 g vaniljsocker
3 g salt
2 ägg
115 g smält smör
- Sätt ugnen på 200° och klä en form på 20 x 30 cm med bakplåtspapper
- Blanda alla ingredienser till kakan och bred ut i formen
- Grädda i 12 minuter och gör under tiden fröknäcken
Fröknäck
200 g ljus sirap
75 g smör
165 g socker
1 ½ dl grädde
200 g frön, jag använde solros-, pumpa- och sesamfrön
- Koka allt utom fröna på hög värme i 10-12 minuter. Knäcken behöver reduceras för att bli rätt mängd. Ta från plattan och blanda i fröna
- Häll knäcken ovanpå chokladkakan och grädda ytterligare 10 minuter (ev. längre tills knäcken ”stannat”)
- Låt kakan svalna helt och skär sedan upp i rutor.
1 kommentar:
Åh Carina,denna fick det att vattnas imunnen. Ska testa denna! KRAM från Lena i Bankeryd
Skicka en kommentar