Summa sidvisningar

söndag 7 augusti 2011

Lakrits- och citronkaka


Ibland blir man så sugen på lakrits och det passar så bra ihop med citron. Det får mig att tänka på lakritsstänger med citron i, som min bror köpte på Finlandsfärjan när vi var små!

75 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk finrivet citronskal
4 Käck, lakritskola

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp Käcken i små bitar och strö dem över smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna på galler.

Servera kakan som den är eller lyxa till det genom att servera den med lättvispad grädde som du blandat med lite lemoncurd .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar