Summa sidvisningar

söndag 7 augusti 2011

Rabarbergrottor



En riktigt god småkaka! Receptet har jag fått av Carolina som har bloggen http://sisterfood.blogspot.com/ tillsammans med sin syster. Jag tror att det är tänkt att det ska bli små minipajer men jag gjorde istället kakor små som hallongrottor och använde småbrödsformar (pappersformar som är mindre än bullformar).




200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 ½ -5 dl vetemjöl
100 g mandelmassa, riven

Rabarbersylt
Florsocker
 

Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, vaniljsocker och socker vitt och pösigt med elvisp.
Tillsätt mjöl och vispa till en smulig deg. Nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord.
Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en rulle som du delar i mindre bitar. Rulla bollar som du lägger i småbrödsformar, tryck ett hål i varje med tummen.
Fördela mandelmassan i hålen och lägg en klick rabarbersylt ovanpå.
Grädda kakorna strax över mitten i ugnen 20–25 minuter, eller tills de börjar få en gyllenbrun färg. Pudra generöst med florsocker över medan de fortfarande är varma. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar